HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Antiszemita klisék Orbán március 15-i beszédében

2018.03.23. 23:59 bozotharcos

Volt egy része Orbán Viktor március 15-i beszédének, amit legalább olyan rossz volt hallgatni, mint a politikai ellenfeleiken tervezett elégtétel vételéről szóló szavait. Vagy rosszabb. És ott, a helyszínen hallgatva ezeket a történelemkönyvekből ismerős rettenetes frázisokat kimondottan ijesztő is volt. És végig azt reméltük, hogy azok közül, akik - és még vannak jópáran -  a második világháború idejéből emlékeznek az ilyen szónoklatokra, nem sokan hallották ezt a gyűlölködő halandzsát.screen_shot_2018-03-23_at_23_57_14.png

Mivel a Bozótharc - csakúgy, mint a miniszterelnöki beszédet vele együtt hallgató külföldi újságíró - először hinni sem akart a fülének, amikor ez a primitív szöveg elhangzott: ezért a miniszterelnök sajtóosztályához fordultunk segítségért, hogy megpróbáljuk megérteni Orbán szándékát, üzenetének valódi tartalmát.("Miniszterelnök úr mit ért a "nemzetközi" szó alatt? És az alatt, hogy "nincs saját hazája"? Kiről mondta ezt? És azt, hogy "nem a munkában hisz, hanem pénzzel spekulál"?) Választ egyelőre nem kaptunk a kédéseinkre.....

"Olyan ellenséggel kell harcolnunk amely másmilyen, mint mi vagyunk. Nem nyíltsisakos, hanem rejtőzködő, nem egyenes, hanem fortélyos, nem becsületes, hanem alantas, nem nemzeti, hanem nemzetközi, nem a munkában hisz, hanem pénzzel spekulál, nincs saját hazája, mert úgy érzi, övé az egész világ."

(A videó itt elérhető, az általunk itt kifogásolt rész kb. 16:25-től hangzik el.)

 A Bozótharc szerzője a korszakot jól ismerő történész véleményét is kikérte a beszéd kapcsán, aki így fogalmazott az ügyről:

"Sajnálatos, hogy ezek az évszázados antiszemita klisék meg mindig működésben vannak. A fél életemet ezekkel töltöttem, mint megannyi más modern korral foglalkozó történész és publicista,  filozófus és társadalomtudós, de az utóbbi harminc évben nem sikerült a jónépet meggyőzni arról, hogy ezek veszedelmes es visszataszító hülyeségek. És gondolom, ezt a közönséget nem is nagyon kell semmiről sem meggyőzni. Orbán régóta a csurkizmus örököse, rendszerének felszíni ideologiája olvasható már Csurka kora kilencvenes években írt szövegeiben, és persze Csurka is hozott anyagbol dolgozott..... Ezekben az a szép, hogy másfél évszázada alig változnak, betonkeményen ellenállnak a racionális elemzésnek, társadalomtudományi rekonstrukciónak. Ez voltaképp különös, mintha jelentős tömegek hinnének továbbra is abban, hogy a Föld lapos és az univerzum középpontjában helyezkedik el. Ez egyszerre szánalomra méltó és persze ijesztő."

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr3313774586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.03.24. 11:45:59

Az összecsomagolt bőröndöt elővenni, ráülni, várni! És már mióta....

Európai téridő 2018.03.24. 11:49:40

Csak nem Karsai László a hivatkozott történész? És a "kódoltozás" vélelme is eléggé rosszhiszemű. És megdől, a kelleténél gyakrabban.

2018.03.24. 11:53:32

De hát ha egyszer ez működik. A munkában mondjuk Orbánék se hisznek, a Fidesz vezérkarában nem nagyon van olyan, aki valaha rendes munkahelyen dolgozott volna. Mind állami csecsen lógtak a kezdetektől. Uralkodni akartak, hatalomra jutni, nem dolgozni. Tipikus opportunista pszichopaták, akik számára az emberek csak sakkfigurák. A gerinc csak akadályozta volna őket a lavírozásban.

Neo07 2018.03.24. 12:05:12

Pedig Orbánnak igaza van.

Az, aki bevallottan isten-komplexusos, azaz istenként tekint magára, és ezzel a betegséggel megbarátkozott, az, aki, óriási vagyonát mások kifosztásából szerezte, és ezt a irdatlan pénzmennyiséget arra használja, hogy kisebb magánhadsereggel egy országot, országcsoportot tegyen tönkre, azzal, hogy együttélésre képtelen bevándorlókat és terroristákat utaztat be; az, aki úgy viselkedik, mintha választott vezetője lenne az országnak, holott egyáltalán nem; nos, az az ember igenis ellenség. Ellenség, mert jóval veszélyesebb, mint egy (politikai) ellenfél; az ilyen megvásárolhatatlan, hiszen ő vásárol meg másokat, meggyőzhetetlen, mert ő akar meggyőzni másokat (és sokakat sikerült is).

Sem Orbán szövegében, sem az általam fentebb írt szövegben nincs antiszemitizmus, pont.

Neo07 2018.03.24. 12:21:11

Azon már rég túl vagyunk, hogy a "tudodkik" kategóriájában vannak, vagyis még kimondani, leírni sem szabad azt a szót; de hogy már egy ellenség szóra is erre asszociálnak, az már minden határon túl megy.
Visszakérdezek: egy ellenség csak tudodki lehet? Az nem is lehet ellenség, akik nem "tudodki"?

@Colonel H. Stinkmeaner:
"Uralkodni akartak, hatalomra jutni,..."
Szerinted az ellenzékre ez nem igaz? Hidd el, ők is emberek, ráadásul ostobák, lásd a megnyilatkozásukat.

A gazdádra, akitől kapod a fizetésedet (ennyit a "civilségről"), szerinted nem vonatkozik a megjegyzésed? Azt hiszed, Soros nem akar uralkodni, hatalomra jutni? Dehogyisnem, pont azt teszi. Akkor miért válasszuk őt?

Tegyük fel, Soros nyeri a választást, az egyik embere lesz a helytartó. Rögtön beengednék a bevándorlókat (nem menekültek, ezerszer megmagyaráztuk, miért nem), itt is az lenne, hogy erősen romlana a közbiztonság; a Németországhoz, Franciaországhoz képest sokkal gyengébb magyar állam belerokkanna a segélyezésben, még több ember menne ki nyugatra (mert erről szól az EU), újból felerősödne a pénzszivattyú, az ország kiüresedik, egymás után szűnnének meg az állam funkciói, majd csak névleg létezne az ország. És még hosszan lehetne sorolni, hogy mi következhetne, de nem teszem.

Ezt tenné velünk egy ellenség. Hol van itt antiszemitizmus?
Ellenben antimagyarizmus van, bőven!

VáradiJános 2018.03.24. 12:38:26

Ráismertetek a gazdira, patkányok?

langesz 2018.03.24. 12:47:40

Ha nem ezeket a dumáit hallgatnám évtizedek óta, még talán el is hinném, hogy zsidózik.
De mikor látom, hogy zéró toleranciát hirdetett törvényekkel az antiszemitizmus ellen, önti a pénzt a Slomóéknak, a HIT gyüli kedvencévé válva, stb. nem kicsit tűnik erőlködésnek ez a cikk.

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.03.24. 12:56:42

"Antiszemita klisék Orbán március 15-i beszédében"

A postolo nagyon le van maradva. Ha figyelt volna, tudhatna, hogy az izraeli miniszterelnok latogatasa ota GYULOLNI kell a zsidokat. Heller Agnes is megmondta, nem szamitanak az elvek, a 30 evnyi antiszemitazas az csak politikai termek volt. Megvaltozott a vilag, most szabadon lehet, es KELL gyulolni a zsidokat, akik az arab bevandorlas ellen vannak. Aki nem gyuloli a zsidokat, az menekult ellenes, fasiszta, naci, kirekeszto, xenofob.

jorosz5 2018.03.24. 13:06:18

@langesz: Hát istenem, Orr bán már csak ilyen. Ha kedve tartja, ha szükségesnek érzi, zsidózik egyet, pár hónap múlva jön a zéró tolerancia, majd ismét zsidózik egyet. A Kossuth téren, az övéi között zsidózik, mert a csordának ez kell, Brüsszelben meg befogja a pofáját. Ilyen jellemtelen, senkiházi kormányfőnk van, remélem, eltakarítják nemsokára.

Kivlov 2018.03.24. 13:37:05

2018at írunk és még mindig az antiszemitizmusnál tartotok?
Mondjuk ennek menedzseléséből éltek 70 éve...

Andy73 2018.03.24. 13:50:57

Ez már régen lejárt lemez, amin 2015-ben végleg túllépett az idő. Franciaországban ma sokkal nagyobb az antiszemitizmus, mint nálunk. Európában már régóta nem a jobboldal jelenti az antiszemita veszélyt, hanem a muzulmánok, köztük az ISIS terroristái. Ha nincs kerítés, akkor már minket is elözönlöttek volna az arabok.

Jakab.gipsz 2018.03.24. 15:15:40

"Antiszemita klisék Orbán március 15-i beszédében"

Na és ekkor mi van ?

Az antiszemita klisék, csak az ateista-zsidó értelmiségünket zavarja. ők azok, nem csak a keresztény hívőket, hanem az ortodox zsidókat is lenézik.

A kommunizmus ateizmusa és a nemzeti szocializmus, (nácizmus ateizmusa), kölcsönösen feltételezi egymást, tehát lehet, Marxnál reklamálni, a társadalmi fejlődés vadhajtásai miatt.

Most pedig a globalizált nyitott társadalom a soros.

Neo07 2018.03.24. 15:58:30

@Jakab.gipsz: Az ateizmusnak ehhez semmi köze, légyszi ne keverd ide. Én is ateista vagyok, teljesen biztos vagyok abban, hogy nincs isten, nincs túlvilág, nincs pokol. Ugyanúgy abban is, hogy középkori baromság az, hogy merénylet után Allah 80 szűz leányt ad, és a többi.

Egyébként, ahogy itt többen is rávilágítottak, éppen az ajnározott "menekültek" a legnagyobb antiszemiták. Itt a körúton még lehet sétálni kipával a fejükön, de Franciaországban már rég nem lehet, Németországban és Svédországban most kezd a rettegés kialakulni... Ez nem zavarja az antiszemitizmust kiáltókat?

Jakab.gipsz 2018.03.24. 21:23:21

@Neo07: "teljesen biztos vagyok abban, hogy nincs isten, nincs túlvilág, nincs pokol".

Te csak ne bízd el magadat! Ma már a tudomány minden kétséget kizáróan bebizonyította, azt a tény, hogy a matéria azaz az "anyag", az univerzumunknak csak a 4-5 % - a.

Tehát a tudományos materializmus, a relativizmus, azaz ateista zsidó tudomány téves és megalapozatlan diszciplína, (rendszer), totálisan hazug, mint ahogyan az ateizmus is.

U.i. Brendel Mátyás a "harcos ateista" pedig elmehet a "qurva anyjába" a logikai pozitivistákkal együtt. Ez a Matyi csak egy Soros csicska barom, ne hallgass rá. Ő szokott és kertész Ákos anyázni, mert más érvei nincsenek, csak hivatkozásai, hasonló kereténekre.
süti beállítások módosítása