HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Városligeti fakivágások: Tervezett és olajozott jogszabálysértés?

2017.12.03. 08:25 bozotharcos

A héten újabb fákat vágtak aki a Ligetben,  Ligetvédők Facebook-csoport osztotta meg az alábbi képeket, azt követően, hogy a 38

 

FAKIVÁGÁSI ENGEDÉLY – LÁNCFŰRÉSZEK KÉSZENLÉTBEN

Az V. kerületi Kormányhivatal (ügyintéző Kosztyu Anikó) a mai napon

ENGEDÉLYT ADOTT KI 38 DB VÁROSLIGETI FA KIVÁGÁSÁRA!

A döntés a kihirdetést követő 1. napon végrehajtható, a döntés elleni fellebbezésnek halasztó hatálya nincs.

A kivágásra ítélt fák listája és az erre vonatkozó szakértői engedélyek néhány napja felkerültek a Liget Budapest honlapjára. Csakhogy MIELŐTT tájékoztatást adtak volna az eltávolítandó fákról, ponyvával letakart kordonokkal REJTETTÉK EL a munkavégzés területet a parkhasználók elől.

Múlt héten Nyílt levélben kértük az Ingatlanfejlesztő Zrt-t, hogy engedélyezze egy Ligetvédők által felkért szakértő számára a területre való bejutást. A kérésre nem kaptunk választ.

 

NYÍLT LEVÉL

Tisztelt Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt., tisztelt Persányi Miklós Úr!

A Vakok Kertjét, a tervezett kutyafuttatót és a tervezett sportpályák helyét érintő átalakításokról konkrét információkat csak a területek lezárása után közöltek, ezért kérjük, hogy a szakma és a lakosság tájékoztatása érdekében tegyenek lehetővé egy mihamarabbi sajtónyilvános tervezői bejárást! Örülnénk, ha a bejáráson a Városliget zöldbiztosa, Persányi Miklós is jelen lenne.
Javasoljuk, hogy a bejárásra december 2-án szombaton 10 órakor kerüljön sor.
Kérjük, hogy a bejárásig fakivágás és/vagy átültetés ne legyen a fenti területeken!

Várjuk mihamarabbi visszajelzésüket a bejárást illetően a ligetvedok@gmail.com e-mail címen, vagy a 0670-297-0265-as telefonszámon.

Köszönettel:
Ligetvédők

 

https://www.facebook.com/ligetvedok/videos/1667233493346591/

 

"Budapesten 37 éve fejeztük be az utolsó városi nagyparkunk kialakítását. 6 m² zöldterület jut egy főre, ám a WHO ajánlása szerint legalább 9 m²/fő zöldterületre lenne szükségünk. Hektárra kivetítve ez közel 520 ha új közparkot jelentene, miközben az összes városi nagyparkunk területe nincs ennyi (és ezeket a reformkor óta, több, mint 200 év alatt hoztuk össze). A nagyparkjaink fele 200 éve keletkezett, egyetlen embernek, József nádornak köszönhetően. Innen szép nyerni."

https://www.facebook.com/sandor.bardoczi/posts/1805141869529696tervezett s olajozott jogszabálysértés

ligetvédők mondták,hogy esőben s kifüggesztés nélkül szabályellenes

egyetlen fa maradt mrá scak meg, amikor az ott lévő rendpr lellíttta, s bár már jóval korábban szóltak a ligetvédők, nem segTettek nekik a végéna rra hivatkozott a rendőr, hogya  bejelentés szó nem hangzott el

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr2513408531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása