HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Az ügyészség szerint pöpec a hármas metró

2017.10.20. 12:50 bozotharcos

"Mindenki megnyugodhat: az ügyészség szerint pöpec a hármas metró: ma jött meg az elutasító határozat a feljelentésemre, amit azért tettem, mert úgy gondolom, hogy a metró sorozatos meghibásodásaiért a BKV rossz működése felelős: leépítések, forráselvonások, a szakmaiság helyett politikai megrendelések teljesítése.
Nyilván tévedek, a ma reggeli füstölgő szerelvény úgy történt, hogy a futómű a hajnali derengésben önfelgyújtást kísérelt meg..."- írta csütörtök este a Facebook-oldalán V. Naszályi Márta a Párbeszéd Magyarország budapesti I. kerületi önkormányzati képviselője, aki korábban feljelentést tett  többek között amiatt, hogy még a nyáron a 3-as metróvonal egyik szerelvényének nem nyílt ki az ajtaja, s 10-15 percig nem tudtak kiszállni az utasok, akkor is csak az egyik ajtó kifeszítésével. Az ügyészség most kiküldött döntése szerint azonban "közvetlen és konkrét veszélyhelyzet nem jött létre" a nyári metró-meghibásodások alatt.

wildjuditesovodor.jpg

Az ügyészségi döntésből kiderül, hogy V. Naszályi Mártán kívül más is tett feljelentést a metrókocsiba szorult utasok esetéhez hasonló korábbi metró-incidens miatt. A feljelentések nyomán a rendőrség a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vasúti Hatósági Főosztályához fordult, utóbbi pedig kivizsgálva az ügyet (az üzemzavart okozó hibákat feltárták és kijavították) azt a következtetést vonta le, hogy foglalkozási szabályok megszegése nem történt és közvetlen, konkrét veszélyhelyzet sem volt, bűncselekményt senki nem követett el, a feljelentést így elutasítják.

screen_shot_2017-10-20_at_12_21_10.png

screen_shot_2017-10-20_at_12_48_00.png

A Bozótharc korábbi bejegyzése a 3-as metró állapotáról itt olvasható.

3 komment

Címkék: 3-as metró Párbeszéd Magyarországért V. Naszályi Márta

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr1513031672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Európai téridő 2017.10.20. 20:30:29

A feljelentés-kiegészítés kérése nem elutasítás, ellenkezőleg!

Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő (törölt) 2017.10.20. 21:22:33

Megvettük a piacon fellelhető legalapabb és ezért legolcsóbb metrószerelvényt, és hozzá elkezdtük felújítani a 3-as metró legkisebb költséggel járó, legkevesebb szervezést igénylő részét. Szófia egyterű, zajszigetelt, klimatizált Siemens metrót vesz. Olyat, amit pár éve Varsó vett. Prágában nemrég hosszabbítottak meg pár év kihagyás után egy metróvonalat, és már tervezik a következő, teljesen új vonal építését. Ja és a 2000-es évek elején már tellett nekik Siemens metróra.

Ócska, nincstelen bugrisok...

Hiába, az a politikus, aki még egy metróvonal felújítására se tud pénzt szerezni, az annyit is ér.
süti beállítások módosítása