HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Nincs baj: nem is 50 millió megy jogi tanácsadásra a koraszülöttek pénzéből, hanem csak 39

2017.09.26. 15:08 bozotharcos

800 ezer forintért bérelt mentorház, 50 millió forintért íratott módszertan, összesen 50 milliós jogi tanácsadás is szerepelt egy az LMP-társelnök Hadházy Ákos által kifogásolt projekt megvalósítási terveiben. A koraszülötteket nevelő családok megsegítését célzó több, mint 1 milliárd forintos pályázatot egy olyan alapítvány nyerte, melynek kuratóriumában Lázár János felesége is tag. Korábban Hadházy a heti Korrupcióinfó-ján beszélt az ügyről, majd a kormányzat (a közszolgálati televízióval és az MTI-vel karöltve) támadásba lendült, gazembernek nevezve az ellenzéki politikust és megkérdőjelezve Hadházy szellemi képességeit. Most a Parlamentben az ellenzéki politikus kérdésére Csepreghy Nándor próbálta védeni a mundér becsületét az ügyben, de kevés sikerrel.

screen_shot_2017-09-26_at_15_05_13.png

Lesz-e következménye az általa feltárt, különösen magas költségtételeket és luxusos óradíjakat tartalmazó pályázati ügynek? – kérdezte Hadházy Ákos Csepreghy Nándor parlamenti államtitkárt, miniszterhelyettest a Parlamentben. Csepreghy  először érdemi válasz helyett Hadházy szellemi képességeire utalgatott, majd többek között ezt bírta mondani:

"Engedjék meg, hogy egy korábbi hazugságával szembesítsem Hadházy képviselő urat (...) korábban választ kapott arra is, hogy nem 50 millió forintos jogi eljárásról van szó, hanem 39 milliós jogi eljárásról, ami jogsegélyt jelent, jogi tanácsadást jelent , különböző szerzői jogi kérdéseket is lefed." 

Hadházy korábban kiderítette azt is, hogy a kifogásolt projekt keretében 50 millió forintért akarták megíratni ugyanazt a tanulmányt, amit Pécsen  egy másik, hasonló alapítvánnyal 8 millióért íratnának meg. (A tényleges mentori segítő munkát végző szakemberek díjazására összesen 60 millió forintot szántak a milliárdos projektben.)

Csepreghy Nándor a parlamenti válaszában azt mondta: Hadházy nem mond igazat akkor, amikor azt állítja, hogy  a projektben egyenként havi több mint 800 ezer forintért béreltek volna 3 mentorházat, szerinte ugyanis  ennél sokkal több, összesen 27 járási ingatlant készültek kibérelni. Hadházy szerint márpedig eddig sem a dokumentumokban, sem  a szegedi egyeztetésen nem volt szó 3-nál több bérelt épületről (és ezt az általa közérdekű adatkérés keretében kikért adatok is alátámasztani látszanak, ld. alább).

screen_shot_2017-09-26_at_14_55_44.png

 Hadházy  a parlamenti viszontválaszban azt is hangsúlyozta: továbbra sem kapott választ arra például, hogy hogyan lehetségest, hogy a kuratóriumában Lázár János feleségét is tagként bíró alapítvány hogyan nyerhetett a milliárdos pályázaton úgy, hogy nem  adta be a kötelező előzetes árajánlatot (amit pedig a többi, hasonló csak jóval kisebb értékű pályázatot elnyert más szervezetek megtettek. (Az LMP-s politikus a címben jelzett árkülönbséget az ÁFA-val magyarázta: ő azzal együtt, Csepreghyék pedig anélkül idézték a jogi tanácsadásra költeni tervezett díjat a projektben.) Csepreghy erre azt válaszolta: a hatályos szabályok szerint csak a kifizetésekkor kell bemutatni az előzetes árajánlatot.

Szólj hozzá!

Címkék: koraszülött uniós pályázat Lázár János Hadházy Ákos Csepreghy Nándor

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr1912897990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása