HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Egy jófej közös képviselő fricskája a rászorulókat cserben hagyó államnak

2017.06.07. 09:51 bozotharcos

Úgy tűnik, jót is tesz velünk a rászorulókat cserben hagyó állam: egy ideje mintha elindult volna valami változás a társadalmi szolidaritás terén. Az egészségügyre, oktatásra, bérekre, a társadalom peremére szoruló egyre nagyobb és egyre inkább elszegényedő rétegek segítésére fordítható pénzek egy része korrupt megbízásokon keresztül sokszor baráti zsebekben landol vagy rossz célokra fordítódik (irdatlan költségvetésű kamu képzések, újabb és újabb "nemzeti emlékhelyek", stb.). Talán mindez felébresztette kissé az egymás iránti együttérzésben amúgy nem túl erős magyar társadalmat?

givebox.jpg

A számtalan, nehéz helyzetbe került  emberek önkéntes segítését célzó civil kezdeményezés akkor is nagy lendületet kapott, amikor az országba háborúk és rettenetes szegénység elől menekülő családok százai érkeztek, és az ország vezetése heteken át szinte semmit nem lépett a kimerült, sokszor kisgyerekekkel hetek óta utazó emberek segítésére. Sokan azok közül, akik a pályaudvarokra ruhát, gyerekjátékot, ennivalót vittek, talán életükben először tettek aktívan valamit egy általuk ismeretelen emberért. 

A társadalom - egy része legalábbis - kimozdulni látszik a  közönyből és rengeteg apróbb vagy nagyobb kezdeményezéssel igyekszik ellensúlyozni a kormány politikája és annak üzenete által teremtett nehézségeket és társadalmi hangulatot.

Egy ilyen példamutató gesztust láttam a napokban Budán a II. kerületi Lövőház utcában: az egyik társasház bejárata előtt az utcán egy polcot állítottak a fal mellé, s fölötte egy az épület - valószínűleg a város egyik legjobb fej - közös képviselője által jegyzett felhívás arra bátorítja a lakókat (és a nem itt lakó, de a kezdeményezést támogató embereket), hogy hagyjanak ott adományként még használható tárgyakat, amit a rászorulóka  polcról leemelve elvihetnek.

 givebox2.jpg

 givebox3.jpg

Update:

Megérte megírni a posztot, ma (két nappal a fenti írás megjelenése után) majdnem tele lettek a polcok adományozott holmival :)

screen_shot_2017-06-08_at_19_09_40.png

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr6212569201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medgar 2017.06.08. 11:56:56

Tök jó kezdeményezés. Két megjegyzésem azért lenne, ha a kk magánakciója akkor nem jó fej, ha meg a ház döntött így akkor a ház a jófej....

Medgar 2017.06.08. 12:40:43

@Attilajukkaja: A közösképviselő azt csinálja amit a lakók mondanak. Ennek a fomája a lakógyűlés.

vénkujon 2017.06.08. 15:23:07

@Arckönyves biztatasért környörgő lelkinyomorék: gyere át a subbára. most épp nagy szükség van ott az ilyen épületes nemzethy érzelmű hazafyakra. hajrá orby népe!

kvadrillio 2017.06.08. 15:33:06

ÉRDEKES, HOGY MINÉL TÖBB A SZEGÉNYSÉGTANÁCSADÓ, ANNÁL JOBBAN EMELKEDIK A SZEGÉNYEK SZÁMA ! DIREKT CSINÁLJÁK ??? MER AKKOR LE KELL LŐNI MINDET ! NEM FOGNAK HIÁNYOZNI, MERT MÁS ORSZÁGOKBAN IS SZINTE MINDIG VÁLTOZIK A KORMÁNY ÖSSZETÉTELE ! :o) CSAK EGYES KORMÁNYTAGOKNAK VANNAK OLYAN TÉVESZMÉIK, HOGY PÓTOLHATATLANOK ! :o)

kvadrillio 2017.06.08. 17:43:57

Bontsa le a sajátját, aki ezt kitalálta!

Hódmezővásárhelyen kérdeztük a tízemeletes panel lakóit, mit szólnak hozzá, hogy a miniszterelnök elbontaná a házuk egy részét. Őket még nem sikerült meggyőzni.

BEZONY...BEZONY....AZ ELMEBETEGEK, EGYRE EXTRÉMEBB FASZSÁGOKAT TALÁLNAK KI, MÍG A VÉGÉN KÉNYSZERZUBBONYBAN BE NEM BASSZÁK ŐKET EGY GUMISZOBÁBA SZOPNI !!! :o)))))))
Válasz erre

kvadrillio
2017.06.08. 17:39:02
Kényszerzubbony

régebben az elmebetegek kényszerkezelésének egyik eszköze, mely nyers, erős vászonból, igen hosszu és vékonyodó ujjakkal készült. Tomboló és erőszakos betegekre ugy adják rá, hogy a beteg karjai a mellkason kereszteződnek, a zubbony csücskés ujjai pedig a karok alatt a test körül vezetve, erős csomóba köttetnek, miáltal a felső végtagok mozgása lehetetlenné válik. Ámbár az eszköz maga sem fájdalmat nem okozhat, sem a beteg légzését nem akadályozza, mégis az utolsó évtizedekben a legtöbb rendezett tébolyházban, mint a kényszerkezelésnek egyik maradványát, használaton kivül helyezték.

Forrás: Pallas Nagylexikonkényszerzubbony
Magyar > Angol

Lefordított szöveg:
kényszerzubbony
főnév
camisole
straitjacket
strait jacket
strait-jacket
straight jacket
strait-waiscoat
strait-waistcoat

Read more: www.kislexikon.hu/kenyszerzubbony.html#ixzz4jQSDbUxZ

kvadrillio 2017.06.08. 17:51:41

AHHA....HASZNÁLT CIPŐK......MÉG GYEREKKOROMBAN OLVASGATTAM ILYENEKRŐL...HOGY A HORTHY KORSZAKBAN, AMELY TÖRTÉNELMILEG 3 MILLIÓ KOLDUS ORSZÁGAKÉNT "MŰKÖDTETTE" SZEGÉNY MAGYARORSZÁGOT, ELTERJEDTEK A KAPITALISTA ALAPÍTVÁNYOK, MELYEKNEK DÚSGAZDAG TULAJDONOSAI KEGYELEMKENYÉRKÉNT APRÓ KÖNYÖRADOMÁNYOKAT OSZTOGATTAK A SZEGÉNY EMBERKÉKNEK. NA, EZT HONOSÍTOTTA MEG ÚJRA 70 ÉV UTÁN A RENCERVÁLTÓ ORBÁNKORMÁNY ÉS ELŐDEI ! CSAK MOST KÉTSZER ANNYI A SZEGÉNY EMBER MAGYARORSZÁGON ! NA..., ERRE NINCS SZÜKSÉGE MÁR TÖBBÉ A MAGYAR NÉPNEK !!!!!!! HIÁBA AKARJÁK MEGINT LENYOMNI A TORKÁN, A 27 ÉV ALATT MEGALAKÍTOTT MÁR 70 EZER """ALAPÍTVÁNYT"""" !+!!

Bright side of life 2017.06.08. 18:09:23

@Attilajukkaja:
Mi a gondod? Az írás hangneme korrekt és támogatólag áll hozzá a kezdeményezéshez, amelyről beszámol.
Nem mindegy ezek után, hogy szélsőjobboldali a blog?

bozotharcos 2017.06.08. 18:55:16

@Attilajukkaja: Nem, nem szélsőjobbos blog. Nem is értem miből vonta le ezt a következtetést. Törlöm a kommentjeit, ahogy kérte.

bozotharcos 2017.06.08. 19:00:14

Megérte megírni a posztot, ma (két nappal a fenti írás megjelenése után) majdnem tele lettek a polcok adományozott holmival :) (kép a posztban)

Attilajukkaja 2017.06.08. 19:13:58

Még mindig itt vannak a kommentjeim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tényleg nem lehet megkérni a blogert, hogy töröljön???????

bozotharcos 2017.06.08. 19:16:34

@Attilajukkaja: Próbálja frisssíteni az oldalt.

Bright side of life 2017.06.08. 21:29:52

@Attilajukkaja:
Esélyes, hogy a 'hiszti' szótári defeníciójában említve vagy...:)
Amúgy, engem tényleg érdekel, hogy számodra honnan derült ki, hogy ez egy szélsőjobbos találkahely... (ha az)...?
Továbbá az is érdekes, hogy - ezek szerint - egy szélsőjobbos nem tehet/mondhat értelmes és támogatható dolgot? Fontosabb Neked, hogy ki mondja, mint az, hogy mit mond?

Consuela NO NO 2017.06.08. 22:11:01

@Bright side of life: jaj pár poszttal ezelőtt még vígan kommentelt. libsihiszti

Bravehearth 2017.06.13. 09:35:27

@Attilajukkaja: Édes Istenem...! Te 'attilád' szerencsétlen jukkája (vagy jutkája???)...! :D Te ott a hegyvidéken megint hozod a tőled elvárt szintet...! :D Hihetetlen! Saját magad igazolod mindazt, amit rólad itt millióan állítottak! :) Gratula! O.m.g.!
B.

Bravehearth 2017.06.13. 09:38:10

@Bright side of life: @Skankhunt42: @Consuela NO NO: Ááááh, maga írta le egy éve, hogy még ezt a reget is az 'attilája' csinálta meg neki, mert annyira sült ostoba, hogy ez sem sikerült neki! Továbbá maga írta saját magáról tavaly azt is, hogy egy kis 'kekeckedő' énje is van. De láthatjátok, hogy valójában mije van! :) Sültostoba a lény!
B.

Attilajukkaja 2017.06.13. 10:58:55

@Bravehearth:
"Te 'attilád' szerencsétlen jukkája "
"Sültostoba a lény!"
Megint rád jött a mocskolódási meg a rágalmazási vágy? :o)))
Ennyire rám vagy kattanva, kölyök?

Bravehearth 2017.06.13. 12:57:57

@Attilajukkaja: Kölyök?

Ostoba kis rigólány! A kattanás inkább csattanás lenne azon az ostoba hegyvidéki arcodon!
Maradjunk annyiban, hogy mintapéldája vagy a szerencsétlen, ostoba és nagyarcú fedezet nélküli csekknek!
Hosszú hónapok óta úgy osztod itt az észt, mintha a szellemi képességeid a hegyvidék magasságában volnának, miközben alap összefüggések sincsenek meg és egy reget létrehozni is hülye voltál! És a rossz hír számodra az, hogy ehhez még csak rágalmazni sem kell téged! Elég csak felsorolni a tényket...! Szánalmas kis szerencsétlen...
B.

Attilajukkaja 2017.06.13. 13:19:26

@Bravehearth: Ha nem tudsz tisztességesen viselkedni, akkor nekem ne írogass! Lehet, hogy az anyukád megengedi neked, hogy vele ilyen hangon beszélj, de én nem. Megértetted?

Bravehearth 2017.06.13. 17:50:29

@Attilajukkaja: Teszek rá, hogy mit akarsz! Senki vagy te ahhoz, hogy nekem bármit meghatározz! Anyukámat úgy emlegesd, hogy csak a monitor mögötti bújócskád ment meg attól, amit ezért kapna az arcod! És igen, így írogatok neked, mert ezt érdemled! Olvasgasd vissza a nagypofájú okoskodásod, talán rájössz, hogy mi és hogyan jár neked! Nem árt, ha a többi kommentelő pontosan tisztában van, milyen egy kis szerencsétlen betegbogár vagy! És ha emlékeznél, pontosan tudnád, miért kapod mindezt! Jó okkal! És téged megérteni...? Visszaolvasva itt a bloggazdát és több kommentelőt a szövegértéssel nálad voltak gondok 'jukka'!Na, ez így világos most már, kisanya... ott a hegyen???
- off -

Attilajukkaja 2017.06.13. 18:13:36

@Bravehearth:
Szóval pofozkodni is szoktál? Meg fenyegetőzni? Ez igen! :o)))))

Bravehearth 2017.06.13. 18:32:07

@Attilajukkaja: Szövegértés... Látod, kis ostoba? Nem azt írtam, hogy szét lesz csattintva az arcod (az fenyegetés), hanem azt, hogy Édesanyám emlegetése nem monitor mögött bújós rendszerben mást is eredményezhet. Itt megteheted gond nélkül, végülis rólad szól, nem rólam. Pofozkodni pedig egyáltalán nem szoktam. És végigolvasva újra az itteni és (néhány) régebbi reakciód, szerintem inkább szánnivaló libbant vagy...
süti beállítások módosítása