HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Túlbuzgó MTI-közleményben nyal a kormányzatnak civiltörvény-ügyben a Békemenet-közeli alapítvány

2017.04.20. 23:43 bozotharcos

Igen szívhez szóló írást tett közzé a magyar és egyetemes keresztény kultúrával és művelődéssel kapcsolatos tevékenységek támogatására létrehozott OIKOSZ Alapítvány. A Pesti Srácok nevű weboldal lapigazgatóját, Stefka Istvánt is a tagjai közt bíró szervezet tagjai azon háborodtak fel, hogy  egyes "fedőtevékenységet" végző, sokszor "nem-magyar" anyagi érdekeket szolgáló álcivil szervezetek annak ellenére  panaszkodnak a civiltörvény miatt, hogy "a kormányzat nem hogy ellehetetlenítené, hanem megkönnyíti, illetve egyre nagyobb anyagi támogatással segíti a civil világot."Az OIKOSZ szerint márpedig "a civil törvény módosításától csak annak van félnivalója, akinek takargatni valója is van." 

polgarportal.jpg

És itt a közlemény, az MTI Országos Sajtószolgálat jóvoltából:

"Budapest, 2017. április 20., csütörtök (OS) - A civil törvény módosításáról. A külföldről érkező támogatások átláthatósága kívánatos társadalmi érdek, illetve fontos része a nemzeti szuverenitásnak. Számos civil szervezet csak látszat-, vagy "fedőtevékenységet" végez, ugyanakkor egyoldalú, sokszor "nem-magyar" anyagi érdekeket szolgál. Céljuk a békés viszonyok megbontása, a stabilitás lerombolása, abból a célból, hogy a kaotikus viszonyok közt nemzetközi megbízóik anyagi és politikai érdekeket érvényesíthessenek.

Miközben 62 ezer civil szervezet végez társadalmilag hasznos munkát, néhány kisebb, külföldről támogatott álcivil szerveződés folyamatosan arról beszél, hogy a kormányzat elnyomja a civil világot. Pedig a tények az ellenkezőjét bizonyítják, hisz az elmúlt évek során nem csupán az állami támogatások mértéke, illetve a szektor nemzetgazdasági súlya nőtt, hanem a jogszabályi változások is egyre inkább megkönnyítik a civilek munkáját. A civil törvény módosításától pedig csak annak van félnivalója, akinek takargatni valója is van. Álságos továbbá a parlamenti ellenzék ténykedése is, hisz a szervezetek működését megkönnyítő "2011. évi CLXXXI. törvény módosításának" szavazásakor a Jobbik tartózkodott, a többi ellenzéki frakció nemmel szavazott. Most pedig közösen állnak be az átláthatatlan külföldi támogatásokból magyarellenesen politizáló szervezetek mögé.
A civil világ helyzetét tanulmánysorozatban elemeztük:http://polgarportal.hu/civil-szervezetek-helyzete-3-resz-jogszabalyi-valtozasokrol-1/
Nagy Ervin elnök"
(A közleményben hivatkozott tanulmányt közlő weboldalról a  CÖF-híreknek külön rovatot  tartalmazó, s korábban a Békemenet népszerűsítőjeként is ismert Polgár Portál-ról korábbn a 444.hu és az Átlátszó írt részletes cikket. Az oldalt ma már a Nemzet Együttműködési Alaptól (vagyis tőlünk, adófizetőktől) kapott támogatásból a fenti közelményt kiadó OIKOSZ Alapítvány működteti. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr812441829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása