HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Az ügyészség közleménye a fogvatartott tüntetőkről

2017.04.11. 19:34 bozotharcos

Húsz órája fogva tartják a CEU-törvény aláírása után hétfőn este spontán alakult tüntetés kapcsán letartóztatott tüntetőket. Kedden este a Gyorskocsi utcában több száz tüntető demonstrál, hangosan követelve a letartóztatott Gulyás Márton és a többiek kiengedését. 

A tüntetők szerint Gulyás a rendőrsorfaltól távol dobott el festékesdobozt, és szerintük ez maximum szabálysértés, nem pedig 20 órát is meghaladó idejű fogvatartás lenne. Az ügyészség kedd délutáni közleménye azonba csoportos garázdaságról beszél.Hét óra után kisbb dulakodás volt a rendőrök és a tüntetők között, mert  az utóbbiak megpróbáltak bejutni az épületbe,

"A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben két személyt hallgat ki gyanúsítottként, és gyorsított eljárásban történő bíróság elé állításukat tervezi.

A megalapozott gyanú szerint a három elkövető 2017. április 10-én 23 óra körüli időben a Sándor-palota elé szervezett tüntetés alkalmával – az épületet körbevevő kordonon, illetve rendőri sorfalon keresztül – festékkel teli flakonokat dobált a Sándor-palota irányába, azzal a szándékkal, hogy a műemléki épületet festékkel beszennyezzék.

A flakonokkal eltalálták a Sándor-palota épületét, a flakonból kifröccsenő festék a rendezvényt biztosító rendőrök testére és ruházatára került.

A cselekménnyel kapcsolatban két személy előállítására és őrizetbe vételére került sor, őket a Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatja ki csoportosan és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének, valamint műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Harmadik társuk jelenleg ismeretlen."

Az ügy egyik gyanúsítottja a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekményt próbára bocsátás próbaideje alatt, illetve más folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Előzetes letartóztatásukra a Budapesti Nyomozó Ügyészség nem tesz indítványt. A nyomozó ügyészek a két gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását tervezik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr5412418007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása