HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

CEU: Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár sem örül Orbánék döntésének

2017.04.10. 12:34 bozotharcos

Az ENSZ egyik korábbi főtitkára, Kofi Annan is aggodalmának adott hangot a magyar felsőoktatási törvény módosítása miatt abban a levélben, melyet a  CEU rektorának,  Michael Ignatieff-nak írt.

"A  CEU nélkülözhetetlen módon járul hozzá a progresszív demokratikus berendezkedés megteremtéséhez, különösen a világnak olyan részein, melyeket a történelem során  annyi kártékony ideológia fertőzött meg társadalmi vagy kormányzati szinten."  – jelenti ki Annan a levelében.  "Márpedig a jogalapú társadalom, a szólás - és lényegi részét alkotják azok a felsőoktatási intézmények melyek ezekkel az értékekkel megismertetik a leendő vezetőket. A CEU esetében is erről van szó, és ezt a szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni."

kofi-annan-1.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr1012414387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása