HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Aki a diktátor barátja, az mindent visz, a többiek meg pusztuljanak?

2017.03.16. 15:42 bozotharcos

Nem engedték szóhoz jutni Kishantos vezetőjét a parlament Kulturális Bizottságában.  A népfőiskolákkal foglalkozó ülésen Ács Sándorné arról beszélt volna, hogyan vonták meg az állami támogatást a vidéki fiatalok képzését célul tűző népfőiskoláktól országszerte, míg a Lezsák -féle Lakitelki Népfőiskolához dőlnek a milliárdok.

A bizottság elnöke szavazásra bocsátotta a kérdést  a népfőiskolákkal foglalkozó ülésen, ahol  a Magyar Népfőiskolai Társaság elnökségi tagjaként és a Kishantosi Népfőiskola képviseletében  jelent meg Ács Sándorné. Mivel szóhoz nem juthatott, inkább a Magyar Narancsban írta meg a véleményét. Az írásból  kiderül ismét:  ilyen mutyiország nem lehet még egy a világon......

A bizottság ülésén a magyar népfőiskolai szervezeteket tömörítő Magyar Népfőiskolai Társaság elnöke arról beszélt, hogyan vonták meg a népfőiskoláktól  az utóbbi években a működéséhez szükséges alapvető forrásokat is.

Közben a Lakitelki Népfőiskola sorsa pedig egyre csak felfelé ível:  mint Ácsné fogalmaz a Narancsban megjelent írásban :

a_csne_e_va.jpg

"A Lakitelek „Népfőiskola” 17,5 milliárdot kap a központ fejlesztésére, és megkapta a Magyar Művelődési Intézetet is, melyet a budapesti Corvin tér impozáns, és nyilvánvalóan valakiknek kívánatos épületéből Lakitelekre költöztettek…A Lakitelki „Népfőiskola” fejlesztéseit hosszasan sorolta Lezsák Sándor: 4 csillagos Hungaricum Szálloda, Kincsem Fogadó, Camping, Kárpátia Rendezvényház, Tisza vendéglő, lovarda, Bor Katedrális, uszoda, üvegházak, zöldségfeldolgozó, 25 hektár föld, Biblia Ház, legkorszerűbb technikával felszerelt nyomda stb."

A Néprajzi Lexikon meghatározása szerint a népfőiskola felnőttoktatási, iskolán kívüli népművelési intézmény, melyeket a 19. századtól  azért szerveznek Európa-szerte, hogy a vidéken élő fiatalok korszerű nevelését és oktatását végezzék azzal a céllal, hogy a társadalom teljesebb értékű tagjaivá váljanak. 

A kishantosi vezető így összegezte a véleményét: "a Lakitelek „Népfőiskola” csak kártékony bitorlója a népfőiskola névnek – szembemegy minden népfőiskolai alapértékkel. Tevékenysége rendkívül káros a magyar népfőiskolákra és a magyar társadalomra egyaránt, mert – arcpirító precedens a diktatórikus hatalomgyakorlásra – „aki a diktátor barátja, az mindent visz, a többiek meg pusztuljanak”.  Ha mégis definiálni kellene, hogy minek nevezhetnénk Lezsák Lakitelek „Népfőiskoláját” – akkor a „politikai nagyvállalkozás” kifejezés illene rá a leginkább."lakitelek.jpg

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr3112342861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabakirályfi 2017.03.17. 16:53:39

Kedves Blogger, majd ha Ács Sándorné is átviszi az MDF-et a Fideszbe, ha alapít ott Kishantos frakciót hasonlóan a Lakitelek frakcióhoz, ahol az összes szemét ül, aki eladta Orbánnak az MDF-et (kedvencem a pálinkafözök elnöke, Font Sándor), akkor tán valami pénz arrafelé is csurogna. Katinkánk is kapott egy Duna Arénát 43 milliárdért, meg ötszörös promópénzt Gyárfás megpuccsolásáért, szóval ha van érdem, akkor van honorálás is.

Attilajukkaja 2017.03.17. 17:16:10

A Lakitelken tanuló vidéki ifjaknak biztosan nagy szükségük van 4 csillagos Hungaricum Szállodára, Kincsem Fogadóra vagy egy Bor Katedrálisra. Ezek nélkül nem tanulás a tanulás!
süti beállítások módosítása