HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Orbán ne osztogasson hűbérbirtokokat a történelemben eltévedt kegyúrként!

2017.02.22. 10:44 bozotharcos

"Mindent vittek az oligarchák: Fejér és Győr-Sopron megye után Somogyban is bebizonyosodott, hogy a helyben élő családi gazdálkodók helyzetbe hozása helyett a magyar és a külföldi agrár-oligarchák kistafírozása volt az állami földek elkótyavetyélésének fő célja. " állítja a Párbeszéd Magyarországért közleménye, Ángyán József egykori földművelésügyi államtitkár adataira hivatkozva.szantofoldszolo.JPG

 Az ellenzéki párt emlékeztet, nem egyedi eset, ami Somogy megyében történt: ott egy belga fölbirtokos család szerezte meg a legtöbb állami földet, közel 1000 hektárt, ami a Párbeszéd szerint sokszorosan túlmutat egy családi gazdaság földigényén.  A párt szerint a földeladásoknak három fő kedvezményezett csoportja van: a politikusok és családtagjaik, a magyar és külföldi agrár-nagytőkések (jellemzően szintén jó politikai kapcsolatokkal), és a korábbi termelőszövetkezetek, illetve állami gazdaságok volt vezetői.

A párbeszéd szerint ezért meglehetősen ironikus a Fidesz-kormány programjának már az elnevezése is ( „földet a gazdáknak”), hiszen a családi gazdaságok helyett a pártközeli nagytőke teszi rá a kezét a földvagyonra, amit pedig inkább olyan célokra kellett volna használni, mint a fiatal gazdák földhöz juttatása, a szociális földprogram, a vidék elnéptelenedésének megállítása.

"Egy tisztességes kormánynak mielőbb vissza kell fordítania a törvénytelen földherdálást, minimalizálva a károkat. Nem a középkorban élünk: ha Orbán Viktor meg akar valakit jutalmazni, vegyen neki virágot az adózott fizetéséből, ne osztogasson hűbérbirtokokat a történelemben eltévedt kegyúrként."

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr3012281465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2017.02.22. 20:15:18

Így igaz, helyes az észre vétel.
A spekulációs föld vásárlás, törvény ellenes ! Tök mindegy, hogy műveli vagy sem, minden négyzet centi föld a magyar nép tulajdona, ideiglenes hasznosításról, 10-20-30, évre szóló jogról lehet szó, külföldiek esetében.
Ha nincs rá törvény, tessenek törvényt alkotni ezért fizetjük az államot és az alkalmazottait.

Budapest a kutyaszar városa 2017.02.22. 20:35:09

@Jakab.gipsz: A narancshorda inkább olyan törvényeket szokott hozni, amely elősegíti a minél hatékonyabb lopást !
süti beállítások módosítása