HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Kihalófélben a tücsök- és szöcskefajok Európában

2017.02.20. 16:15 bozotharcos

Az Európában élő tücsök- és szöcskefajok több mint egynegyedét a kihalás veszélye fenyegeti – közölte a Greenfo című portál a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) legújabb jelentésére hivatkozva. 

Európában több mint ezer szöcske- és tücsökfaj él, a jelentés szerint ez a rovarcsoport számít a legveszélyeztetettebbnek a kontinensen. A rovarok pusztulása a természetes élőhelyük visszaállításával, fenntartható gyepgazdálkodással és hagyományos mezőgazdasági módszerek alkalmazásával lenne megállítható a tanulmány szerint.

"A tücskök, fürgeszöcskék, szöcskék az egyenesszárnyúak (Orthoptera) rendjébe tartoznak és füves területeken élnek. Fontos táplálékául szolgálnak a madaraknak és hüllőknek, így eltűnésük az egész ökoszisztémát károsan érintené. Élőhelyük elsősorban a futótüzek, az intenzív mezőgazdasági tevékenység és a turizmus fellendülése miatt tűnik el." – fogalmaz a Greenfo cikke.

 

Mezei tücsök (Fotó: Deli Tamás, Magyar Rovartani Társaság)

02_delitamas_mezeitucsokhim2_web_700px.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr7512275915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása