HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Visszavennék a közpénzből lopott óriásvagyonokat

2017.02.10. 12:28 bozotharcos

Magyarországon a korrupció miatt évi 500-1000 milliárd forint tűnik el gyanús csatornákon, lezsírozott pályázatokon és közbeszerzéseken keresztül, magánzsebekbe vándorolva – állítja a Párbeszéd Magyarországért közleménye."Ha 20 ezer forintos bankjegyeket egymásra teszünk, akkor egy 18-36 kilométeres toronynak felel meg ez az összeg. Ezt a gigantikus pénztömeget úgy sikerült kilapátolni a magyar államkasszából, hogy a legfőbb ügyésznek ebből semmi nem tűnt fel" - fogalmaz az ellenzéki párt. A párt ezért többek között oligarcha-adót  és földadót vezetne be, és ígéretük szerint garantálná, hogy az ellopott milliárdok visszavándoroljanak az államkasszába.

pmugyeszeg.jpg

 

A párt ezért azt ígéri, hogy ha 2018-ban kormányra kerül: 

  • Visszaveszi a közpénzből lopott óriásvagyonokat
  • Oligarcha-adót és progresszív földadót vezet be
  • Felállítja a korrupcióellenes ügyészséget, a közérdekvédelmi hivatalt; átláthatóvá teszi a politikusok és családtagjaik vagyonát, hogy megelőzzék, vagy hatékonyan felderítsék és megbüntessék a közpénzekkel való visszaélést.

 A Párbeszéd három alkalommal is benyújtotta az Országgyűlésnek a Korrupcióellenes ügyészségről szóló törvényjavaslatot, amely nemzetközi példák és jó gyakorlatok, többek közt a román és bolgár tapasztalatok felhasználásával készült. Az általuk javasolt intézmény két lábon állna: egy korrupcióellenes ügyészség átvenné a korrupciós bűncselekmények üldözését az ügyészségtől, és ezen a területen gyakorlatilag kizárólagos jogkört kapna. A korrupcióellenes főügyész független lenne, elszámolással csak a parlamentnek tartoznaw. A korrupcióellenes ügyészség működését folyamatosan kontrollálná egy civil ellenőrző bizottság, amely a Magyar Tudományos Akadémia tagjaiból, jogi szakmai szervezetek és civil antikorrupciós szervezetek által delegált szakértőkből állna össze.

Ezen felül egy közérdekvédelmi hivatal foglalkozna az intézményi, büntetőjogi eszközökkel nehezen üldözhető felelősségek megállapításával és szankcionálásával, illetve a közérdekű bejelentők védelmével. Ennek kiemelt fontossága van, hiszen ma Magyarországon a korrupciós bűncselekmények bejelentőit semmiféle védelem nem illeti meg. A párt szerint elfogadhatatlan, hogy Magyarországon kimondottan megfélemlítik azt, aki bármilyen korrupciós ügyletre megpróbálja ráirányítani a figyelmet. A bejelentők védelmét számos intézkedéssel – anonimitás, jogkövetkezmények alól való mentesítés – biztosítanák.

A korrupcióellenes ügyészség vezetőjét az Országgyűlés választaná ki a PM javaslata szerint. Az ügyész személyére a parlamenti frakciók, illetve a függetlenek által delegált egy-egy tagból álló jelölőbizottság tenne javaslatot, a személyét pedig a parlament kétharmados többséggel fogadná el.

Az ellenzéki párt azt állítja : Magyarországon jelenleg néhány, Orbán Viktorhoz közeli stróman, családtag és oligarcha – Mészáros, Garancsi, Vajna, Tiborcz, Szemerey, Matolcsy-család stb.– osztozik a közbeszerzések és az Európai Uniós források jelentős részén. Ezért a PM javaslata szerint "Orbán Viktor, a családja, a hozzá hű oligarcha-réteg és a fideszes tettestársak gazdagodásának körülményeit az újonnan létrehozott korrupcióellenes ügyészségnek kell kivizsgálnia." Amennyiben az ügyészség ennek során bűncselekményeket állapít meg, és ezt a bíróság is kimondja, akkor az emberek zsebéből ellopott pénzek „közpénz jellegét” vissza kell állítani, a Büntető törvénykönyvben szereplő vagyonelkobzás lehetőségével kell élni, és az ellopott milliárdoknak vissza kell vándorolnia az államkasszába – fogalmaz a PM javaslata.

 A párt a gazdasági csalásban részt vevő cégeket az érintettekre kiszabott büntetésen kívül bírságokkal,  "oligarcha-adóval" is sújtaná, és automatikusan átvilágítana  minden olyan közbeszerzési szerődést, ahol az eredeti becsült költségnél 25%-ot meghaladó mértékkel lett nagyobb a megbízás végösszege. 

A párt a 300 hektár fölötti földekre a birtokméret függvényében növekvő progresszív földadót vetne ki, hogy mint fogalmaznak   "hatékonyan tereljék vissza az új földesurak jövedelmének jelentős részét a közös kasszába",  és hogy a vidéki Magyarország érdekeit gazdasági és társadalmi szempontból is jobban szolgáló birtokszerkezet felé való elmozdulást segítsék.

A Párbeszéd támogatja az antikorrupciós szervezetek (Transparency International, K-monitor, Átlátszó) által kidolgozott átlátható és amostaninál részletesebb bevallást előíró vagyonnyilatkozati rendszert. A 12 pontos csomag többek között előírja, hogy a nyilatkozatokat a kereshetőség és a jobb összevethetőség érdekében digitálisan adják be, valamint legyen nyilvános a közeli hozzátartozók bevallása is. A tervezet szerint  az adóhatóságnak ellenőriznie kellene a vagyonnyilatkozatokban közölt adatokat, és amennyiben nem felelnek meg a valóságnak, a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség megsértése miatt büntetőeljárás indulhatna a korrupt politikusok ellen.

 A Párbeszéd továbbá betiltaná a közpénzből finanszírozott kormányzati (kormánypárti) reklámokat,  a pártokat nyílt kampányszámla vezetésére kötelezné, sőt szabályoznánk a köztéri óriásplakátok díjszabását, hogy ne fordulhasson elő olyan, hogy a pártokhoz közeli plakátcégek a számukra kedves pártoknak fillérekért adjanak plakáthelyeket, míg más pártoknak csak nagyon drágán vagy egyáltalán nem.

 A Bozótharc egy korábbi bejegyzésben írt arról, hogy egy másik ellenzéki párt, Együtt szerint Magyarország miniszterelnöke "meglopja az adófizetőket Mészáros Lőrincen, Garancsi Istvánon és családtagjain keresztül", ezért a párt az Orbán-rezsim bukását követően állami tulajdonba venné azokat a vagyonokat, melyeket az "orbáni érdekkör " szerintük jogszerűtlenül vagy joggal való visszaéléssel szerzett: földeket, szállodákat is, melyeket az Orbán-család az Együtt állítása szerint 2010 után szerzett.

A PM-en kívül az Együtt is módosítaná a vagyonbevallási rendszert, és nemrég olyan törvényjavaslatot nyújtott be az LMP  is (most hatodszor), amely kötelező vagyonosodási vizsgálatot írna elő parlamenti képviselők, kormánytagot, közjogi méltóságok, önkormányzati vezetők, valamint az állami és önkormányzati cégek vezetői számára. A párt szerint ugyanis jelenleg nem tudható, hogy a vagyonnyilatkozatok a valóságot tükrözik-e, ráadásul most semmilyen következménye nincs, ha azokból valaki szándékosan vagy véletlenül kihagy valamit. érintené. A törvényjavaslat szerint az Állami Számvevőszék ellenőrizné a vagyonnyilatkozatok valóságtartalmát a közzétételt követően 60 napon belül, a közhiteles állami nyilvántartások adatai alapján.

 

 

 

62 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr912244800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2017.02.11. 15:13:44

Az MSZP és a DK nélkül egyik baloldali ellenzéki pártnak sincs esélye kormányra kerülni. Ezek pedig nemigen fogják ezt teljes mellszélességgel támogatni, mivel akkor esetleg valakinek az is eszébe jutna, hogy ezt igazából a spontán privatizáció óta kellene végigvinni, mert hogy akkor kezdték el szétlopni az országot, és az igazi nagy rablások az első két ciklus idején voltak. Akkor 8 év alatt egy ország vagyona találta meg úgy a kis gazdáját, hogy közben sem a hazai gazdaság nem jött létre, sem az államadósság nem csökkent, de még csak az emberek sem éltek jobban. Na ezért nem lesz itt soha elszámoltatás, a nagy pártok egyike sem érdekelt ebben, a kicsik pedig egyedül szart sem érnek el. Másrészt, ha hatalomra kerülnek, ugyanúgy lopni fognak mint mindenki más.

Jakab.gipsz 2017.02.11. 15:25:07

A párt "azt ígéri", hű-ha de ismerős, aztán jönnek a brüsszeli bírságok és alkuk, jó ezt és ezt kibelezhetitek, de cserébe néhány jogkört és migráncsot átengedtek/beengedtek.

panteon 2017.02.11. 15:39:13

"Majd Mi!!" Hát persze....

orgoványi erdőjáró 2017.02.11. 16:03:09

@midnight coder: tökéletesen összefoglaltad a lényeget.

MACISAJT 2017.02.11. 16:07:33

"A párt ezért azt ígéri, hogy ha 2018-ban kormányra kerül: "

Ez kb olyan mintha lendvai ildikó bejelentené , amennyiben jövőre megnyeri a Miss Universe manilai döntőjét, abbahagyja a botox feltöltéseket...:)

Netuddki. 2017.02.11. 16:42:18

@midnight coder: "Az MSZP és a DK nélkül egyik baloldali ellenzéki pártnak sincs esélye kormányra kerülni."

Mondja ezt egy tolvajfideszes faszfej. Amit el is kéne hinni.
Hát, bazmeg, hinni a templomban kell. Mentek a szemétdombra a maszoppostól, fideszestől, dékéstól!

jolankovacs 2017.02.11. 16:47:25

Kizárólag olyan párt lehet érdekes, akinek semmi köze az elmúlt 70!!! évhez.
Kizárólag, az lehet tiszta és valóban győztes, aki első lépésként kiadja a letartóztatási parancsot azok ellen, akik nyilvánvalóan bűnösök az ország kirablásában, majd gyorsított eljárásban kihirdetik rájuk, családjukra, haverjaikra a tényleges életfogytiglant és a teljes vagyonelkobzást. Ez a mai digitális világban 24 óra alatt megoldható.
Vannak még ötletek, az egész cirkuszt le lehetne zavarni 6 hónap alatt. Normális vezettéssel 10 év alatt megkezdhetnénk a felzárkózászt a fejlett világhoz.
Persze csak ha addig nem adják el az országot Keletre....Vagy Nyugatra.

Tibi Igazad van, a cél az, hogy csak ez a kétoldalnak nevezett egy banda maradjon. Ezt sulykolják, mintha nem volna más megoldás.

ulpius66 2017.02.11. 17:00:21

@jolankovacs: "Kizárólag olyan párt lehet érdekes, akinek semmi köze az elmúlt 70!!! évhez."

Jolika!

Egyetértek!

Vissza a Nyilaskeresztes Pártot!!! Kitartás! Éljen Szálasi!
(a Nyilaskereszteseket 1945-ben oszlatták fel...mondjuk a tagság 80%-a utána a kommunista párben, és az ÁVO-ban folytatta....)

Hajószakács 2017.02.11. 17:06:19

Pillanatnyilag az is érdekes lenne,ha az ellenzék összegyüjtené, hogy az utóbbi 2-5 évben hány pert veszített az Orbán kormány az EU-ban az átértelmezett törvényekkel és mennyibe került ez az adófizetők pénzén.Most a metró kapcsán azt hallgatjuk--az 57 milliárdot vissza kell adni az EU-nak de ezt majd az igazi "kárt" okozoktol majd behajtják.Bravó, akkor ŐK is megtéríthetik az eddig okozott kárt.
Persze nem ártana megismerni az eddigi OLAF jelentések tartalmát ÉRDEKELTSÉGI körét.Lenne miben turkálni a Korupció Ellenes Ügyészségnek!!

dont be such a jew 2017.02.11. 17:15:00

@Hajószakács: jaja bár egyelőre marad a kétharmad

Valóság nevű unokahúgotok 2017.02.11. 17:35:03

@jolankovacs: Arra felelj nekem, hogy ha valaki 27 évvel ezelőtt, a spontán privatizáció korszakában - mondjuk - megszerzett az akkori nemzeti vagyonból pár (tíz?-)milliót és akinek most, 2017-ben van egy féléves unokája, annak miért kellene és milyen jogon leültetni életfogytiglanra ezt a féléves unokáját?

Ha erre tudsz ésszerű magyarázatot, megválasztunk miniszterelnöknek. Ha nem, diliházban a helyed!:-)

Tudod, édes fiam, a közhatalom nem arra való, hogy azzal valamiféle félreértelmezett, torz és értelmetlen bosszút álljunk - leginkább a saját elcseszett életünkért. Mert aki (mint te is most) gondolatban erre szeretné használni, abból ugyanolyan fasz kis diktátor lesz, mint Orbánból.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.11. 17:45:28

@dont be such a jew: Akkor minden ok. Örülhetünk, hogy a fidesz vezető politikusai strómanjaikon keresztül továbbra is évi sokszázmilliárd Ft-ot lopnak el a közös vagyonunkból. Nincs megoldás ez van hurrá. Ugye?

Chayenne 2017.02.11. 17:52:35

Itt már mindenki lopott... nem csak Orbánék.... akkor vizsgálni kell a teljes rendszerváltást is, hogy hogyan lettek a Kapolyi -féle, Gyurcsány-Apró-féle vagyonok! Mert nem hiszem, hogy Feri a két kezével teremtette...

dont be such a jew 2017.02.11. 18:02:41

@Csuvakka a migráns vuki: értelmes megoldást nem hallottam még

a ballib nyilvánvalóan sokkal rosszabb mint a fidesz, momentum kormány meg nem lesz

baldoc 2017.02.11. 18:18:52

@midnight coder: "az igazi nagy rablások az első két ciklus idején voltak."
Kérem, írjon már ide egyet!
De, MAGYART!!

baldoc 2017.02.11. 18:22:50

@dont be such a jew: "a ballib nyilvánvalóan sokkal rosszabb mint a fidesz,"
Írjon már egy konkrét példát, amiben jobb a fidesz!!!

cardiobascuralis 2017.02.11. 18:27:35

MIÉRT NEM ELLENŐRZIK A HELYESÍRÁST, TÁBLAGYÁRTÓK?

cardiobascuralis 2017.02.11. 18:29:55

@Valóság nevű unokahúgotok:
"iért kellene és milyen jogon leültetni életfogytiglanra ezt a féléves unokáját"

Mivel részesült a lopott javakból, bűnrészesség.

Tomiko 2017.02.11. 18:32:03

Akinek esélye van leváltani ezeket a tolvajokat, azok is tolvajok voltak és lennének. Vannak hihető ígéretek, mögöttük vannak a legkevesebben a szavazók.

baldoc 2017.02.11. 18:33:44

@Tomiko: Az ilyen hozzáálláson röhög a fidesz magában.

igazi hős 2017.02.11. 18:37:58

@baldoc: Hazudozásban, lopásban, gyűlöletkeltésben mind veri, pedig erős (volt) a másik oldal is.

nemecsekerno_007 2017.02.11. 18:38:33

"A korrupció az amiből engem kihagynak" :)

Ezt nálunk nyugodtan beleírhatnánk az Alkotmányba :)

Miért várják itt páran, hogy széleskörű társadalmi felháborodás lesz ha egy korrupciós ügylet nyilvánosságra kerül?

1. A magyar lakosság legalább 70%-a, az államtól függ anyagilat, közvetve v. közvetlenül
2. Így a többség abban érdekelt, hogy magasak maradjanak az adók és a járulékok.
3. Ez ellen a bevételeket termelő kb. 1.5 millió ember nem sokat tud tenni.
4. Marad az, hogy mindenki amennyire tudja, optimalizálja az államnak "adott" pénzeket.
5. Akik ezt nem tudják, azok meg ott próbálnak fejni az állami szolgáltatásokon ahol csak tudnak (eü. utazási kedvezmények, uszodai családi belépő okosba, etc...)

- Egyetlen igazán hatásos módszer lenne a korrupció ellen, az ha minél kevesebbet adunk oda az államnak
- De mivel a többség ellenérdekelt, ezért ez nehezen kivitelezhető
- és mivel demokrácia van, a politika és az államtól függő választók kéz a kézben járva fenntartják a fenntarthatatlant.

és még mielőtt jönnek a "dehát lenne elég pénz, csak ellopja a patás" típusú kommentek, itt van egy kis adalék:

A. A "ballib" megmondóemberek kedvenc vesszőparipája, hogy az EU-s pénzek nélkül nem is lenne magyar gazdaság
B. meg az, hogy a multik állítják elő a GDP 60%-át és az export 80%-át.

Na most kedves számolni képtelen választók.
Nézzétek már meg, hogy ezek a multik meg az a néhány magyar KKV hány embert foglalkoztat. És nézzétek meg, hogy az általuk előállított exportbevételek mire elegendőek a "maradék" 8,5 millió életének finanszírozásában?
Nem kell hozzá sok ész. Nem is értem, hogy gondoljuk ezt.

baldoc 2017.02.11. 18:40:16

@igazi hős: Írjon már EGY konkrét példát!!!

Valóság nevű unokahúgotok 2017.02.11. 18:43:08

@cardiobascuralis: Akkor vegyük elő az első jogi tankönyvet!:-)

1.) Ahhoz, hogy egy bűncselekmény büntethető legyen (számos egyéb kritériumon túl) az kell, hogy az elkövető azt szándékosan, vagy gondatlanul kövesse el - ez aligha mondható egy féléves gyerekről.
2.) Bizonyos életkor alatt egyszerűen azért sem lehet büntethetőséget megállapítani, mert a (kis-)gyerek agya, fogalomvilága, stb, egyszerűen nem elég fejlett a cselekmény, cél, eszköz, következmény oksági láncolatának és logikai (vagy akár erkölcsi, anyagi) összefüggéseinek elemi átlátásához.
3.) Ha a tettek büntethetőségét az időben vissza kvázi "végtelenné" tesszük (azaz: ha nincs ésszerű elévülés), akkor igen bizarr esetekkel szembesülhetünk. Pl. ha te 14 éves korodat követően bármikor lekevertél valakinek egy maflást, akkor halálod pillanatáig lesittelhető vagy könnyű testi sértésért. Akarod? Szeretnéd?:-)
4.) Semmi sem bizonyítja, hogy a 27 éve szerzett javakból bármi is jutna egy mai csecsemőmek - abszurd példa: mi van, ha a közvagyon-tolvaj nagyapa fia (akár a lopás feletti erkölcsi felháborodásában) megszakította kapcsolatát a faterral és az unokája nem is ismert a vén komcsi szivart, és egy plüssmacit se kapott sosem tőle?:-)

...Összességében: jó nagy ökör vagy te is, fiam!:-)

ulpius66 2017.02.11. 18:50:23

"Visszavennék a közpénzből lopott óriásvagyonokat"

Gondolom a gyurcsányival és a Simicskával kezdenék.....

vajdasagi 2017.02.11. 18:53:19

@ulpius66: És miért ne kezdenék velük? Fájna az neked? A mindenkiben ők is benne vannak, meg a gázszerelő is. Meg az Andy, meg a Tiborcz.

baldoc 2017.02.11. 18:54:11

@ulpius66: NEM.
1993-ban ellopott Orbán-bányával.
Csak sorban.

ulpius66 2017.02.11. 18:57:01

@Valóság nevű unokahúgotok:

Unokahugica!

Látom neked eszed is van, nem csak írogatni szeretsz...

Egyébként mi a korrupció, és mi a büntetési tétele?

Teljes vagyonelkobzás? Gulág? Akasztás?

baldoc 2017.02.11. 18:58:19

@ulpius66: Akkor szabad a rablás. fideszes????

ulpius66 2017.02.11. 18:59:27

@baldoc:
"@ulpius66: NEM. 1993-ban ellopott Orbán-bányával."

Mit nem mondasz?

Orbán 1993-ban bányát lopott?

...és kitől lopta el?
(ugye nem tőled?)

baldoc 2017.02.11. 19:04:45

@ulpius66: Ja, és 1993-ban Balatonszárszón ezt a lopást Orbán fejére olvasta az SZDSZ.
Akkor utálta meg őket.

ulpius66 2017.02.11. 19:05:40

Pár-beszédesek!

Minek annyi rizsa!

Sokkal eccerűbb lenne, ha mindenkitől elvennénk a vagyonát attól, akinek mondjuk 100 millánál többje van, BIZTOSAN NEM TISZTESSÉGESEN SZEREZTE!!!!!!!

Aztán eztet adjuk oda annak, akinek kevesebbje van!

Így sokkal igazságosabb!!!!!!!!

ulpius66 2017.02.11. 19:07:52

@baldoc: "Ja, és 1993-ban Balatonszárszón ezt a lopást Orbán fejére olvasta az SZDSZ.
Akkor utálta meg őket."

Mért nem jelentették fel Orbánt, hogy lopott???

Sajna mára ez a lopás is elévült......

baldoc 2017.02.11. 19:08:39

@ulpius66: Maga ilyen sötét vagy csak primitiv?

ulpius66 2017.02.11. 19:10:12

Baldoc!

Te túl sok Debreczeni könyvet olvasol......

Valóság nevű unokahúgotok 2017.02.11. 19:10:42

@ulpius66: Íme, a hatályos Btk. ezen fejezete tárgyalja a korrupciós bűncselekményeket:
XXVII. FEJEZET
A KORRUPCIÓS BŰNCSELEKMÉNYEK

(net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200100.TV )

ulpius66 2017.02.11. 19:11:06

@baldoc: ..én egy sötét primitív vagyok!

baldoc 2017.02.11. 19:11:49

@ulpius66: Maga egyáltalán felfogja, hogy hol él?

ulpius66 2017.02.11. 19:14:35

@baldoc: " Maga egyáltalán felfogja, hogy hol él?"

Aha!

A 11-kerben lakom, de Zuglóban dolgozom.
(és minden Békemeneten ott voltam....)

baldoc 2017.02.11. 19:16:54

@ulpius66: Nem akarom megismerni magát.
Épp elég azoknak a szerencsétleneknek, akik ismerik.

VaradiJanos 2017.02.11. 19:18:19

Vicces fiúk ezek. Oszt ezt a tibi! nevezetűt is viccesnek rartanám ha nem félteném, hogy valamelyik ilyen vicces poszt alatt infarktust kap.

ulpius66 2017.02.11. 19:23:21

@baldoc: " Nem akarom megismerni magát."

Utcán és interneten NEM ISMERKEDEM!

baldoc 2017.02.11. 19:29:15

@ulpius66: Azt gondolja, hogy jópofa?
A humorhoz intelligencia kell.
Ez csak erőlködés.

ulpius66 2017.02.11. 19:35:15

@baldoc:

Aha!

Én is próbáltam a bloggerhez hasonlóan jópofizni....

A PM közleménye viszont tényleg humorosra sikeredett!!!!
..... ebből következően OTT AZ INTELLIGENCIA!!!!

Skankhunt42 2017.02.11. 19:38:23

@baldoc: jaaa, az szdsz :))) akkor biztos úgy volt :)))

ulpius66 2017.02.11. 19:38:29

Egyébként én baromira bírom a PM-es fiúk és lányok és genderesek és egyebek humorát!

Ha nem a Fideszre szavaznék, akkor biztos rájuk szavaznék!!!

d.j 2017.02.11. 19:53:53

Aki az elmúlt 8 év után a fideszre szavaz az egy hazaáruló, aki meg még büszkén fel is vállalja az nég ráadásul egy idióta is.

jolankovacs 2017.02.11. 19:55:44

@Valóság nevű unokahúgotok: Hugica drága! Tán csak nem érintett vagy??
Egyébként kár relativizálnod, tudod, hogy nem a falusi párttitkárok és besúgók soron kívüli Ladájáról, vagy a 9o-es évek ügyeskedő privatizőreiről van szó, akik okosban lenyúlták a 10 misit érő sarki kisboltot:)
Kb 2-50 család lehet érintett, a legszigorúbb eljárásban és talán még néhány száz, akiket ez megfélemlíthet, illetve a különadók visszaterelhetnek oda, hogy embernek nézzék embertársaikat.
Ezt ugye már hasonlóan emlegette egy Pozsgai nevezetű úr is.
Az meg, hogy a hatályos törvények mit írnak, pusztán azt jelzik, hogy a törvény alkotói, megálmodói és holdudvaruknak mi az érdeke.
Tekinteted ebben az ügyben fordítsd Bukarest felé.

Ulpius66.17.00.21
Nem az a megoldás amit írsz! Ez csak védekezésképtelen sárdobálás!
Véletlenül tévedtem ide, de most el is búcsúzom, úgy látom, az általam ismeretlen baldoc jobban bírja idegekkel, hogy elmagyarázza amit Ti is tudtok, de saját érdeketekben relativizálni, hazudni, uszítani kell......

BiG74 Bodri 2017.02.11. 19:59:43

Ez az elszámoltatunk mindenkit egy rohadt nagy parasztvakítás. A baj az, hogy a földműveléshez nem értő vakításra alkalmas parasztok javát a fityisz már bevakuzta. Kéretik az értelmesebbeket tisztelettel és hihető tartalommal megszólítani!

1ghost 2017.02.11. 20:31:39

Baromi jó a cikk, iszonyatosan jó a PM javaslata! Bárki kerül hatalomra meg kell valósítani az utolsó bötűig. Hajrá PM.

Azt meg külön öröm látni, hogy a korrupt fidszes, gerinctelen bérhazudozók hogy védik a korrupciót, nem csoda tudják, hogy tárt karokkal várják őket a sitten 2018-tól.

Állítólag a sitten, ha valamelyik rabnak rendetlenség van az ágyán, már úgy ripakodnak rá a fegyőrök hogy "rakja rendbe villámgyorsan az ágyát, mert mindjárt jön a miniszterelnök úr."

Meg jön még a veje, a strómanja, a helikopteres rogán, a kurváit közpénzből finanszírozó matolcsy, a másfél éves gyerekére ingatlant írató lázár, meg a többi rohadék fideszes tolvaj.

cardiobascuralis 2017.02.11. 20:45:40

@Valóság nevű unokahúgotok:
"jó nagy ökör vagy te is, fiam!"
Ezek szerint te is?

Nbl 2017.02.11. 21:04:46

Utálom Orbánt meg a sleppjét mint a szart, de amikor hatalomra jutottak, reméltem, h ez elmúlt ciklus(ok) korrupciós ügyeinek legalább egy részét felderítik, és a felelősöket megfingatják ... Nem történt ilyen, helyette még pofátlanabbul, leplezetlenebbül lopnak ők is. A pártokba szerelmes kretén idióták (plusz Habony droidserege) meg annyit tudnak hozzáfűzni az egészhez, h "Dehát a Gyurcsányék is, höööö". Képtelenek ellátni odáig, h qrvára mindegy, ki lop, azt a tisztességes adózóktól lopják el, nem a másik oldaltól vagy valami megfoghatatlan kosárból, amit mellesleg költségvetésnek neveznek. Mára Magyarország vitathatatlanul legnagyobb problémája a korrupció lett és nem csak a közvetlenül ellopott milliárdok, hanem a fejekben okozott szemléletbeli visszafejlődés révén is, miszerint valamit elintézni kizárólag lezsírozással, okosba', haveroknak lepasszolva, lopva, elcsalva, hazudozva lehet és érdemes. A saját imádott vezetőiteknek köszönhetően mára a felelős polgári magatartás az lett, hogy olyanra szavazzunk, akik hajlandóak eltakarítani ezeket a férgeket a húsosfazék közeléből. Persze értem én, hogy ennél egyszerűbb tovább nyalni a vezér szaros gumicsizmáját, hátha odabuggyant még egy kis moslékot...

Parajpuding 2017.02.11. 21:45:38

Ez mind szép és jó. De ott van a "HA kormányra kerül". És amire annyi az esély, mint az, hogy sikerül országrontó viktort kigyógyítani az elmebetegségéből és a hataloméhségéből.

monddazigazatmar 2017.02.11. 21:45:59

"Magyarországon a korrupció miatt évi 500-1000 milliárd forint tűnik el gyanús csatornákon, lezsírozott pályázatokon és közbeszerzéseken keresztül, magánzsebekbe vándorolva – állítja a Párbeszéd Magyarországért közleménye"

Ühüm. Oszt mesélj párbeszéd, szerinted hova tűnik?
Ja, tényleg, persze, ott van az offshore számlákon, mi?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.12. 13:44:05

@dont be such a jew: Az a helyzet, hogy a fideszeseknek semmi nem lenne értelmes megoldás. A jobbik nem fogja legyőzni a fideszt, aki pedig más oldalról jönne, az egyből le van gyurcsánykottázva. Ennyire egyszerű. Így aztán minden "nincs jobb megoldás" duma a fideszesektől csak ocsmány álszent mocskoskodás. Egyébként pedig tolvajokat akkor sem védünk.
süti beállítások módosítása