HTML

Bozótharc

Korrupcióról, környezetvédelemről, és más közügyekről...

Friss topikok

Linkblog

Nem titkolózhat tovább a külügy a volt moszkvai agrárattasé ügyében

2016.11.09. 12:34 bozotharcos

Döntött a Kúria: a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak ki kell adnia annak a belső vizsgálatnak az eredményét, amelyet a sorozatos botrányokba keveredő Kiss Szilárd ügyében folytatott le. A vizsgálat nyilvánosságra hozatalát az LMP kezdeményezte a külügyi tárcánál, amelynek érvelésével szemben a legfőbb bírói szerv ma közölte: a belső vizsgálat eredményei korántsem vesztették el közérdekű adat jellegüket – közölte az ellenzéki párt szerdai sajtóközleményében.

 

Nem tarthatja vissza tovább a KüKüM annak a belső vizsgálatnak a dossziéját, amelyet a nemzetbiztonsági átvilágításon több alkalommal is megbukó Kiss Szilárd korábbi oroszországi agrárattasé ügyében folytatott le. Az adatok kiadását az LMP kezdeményezte, miután az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságában fényt derített arra, hogy Kiss a biztonsági átvilágításon kétszer is elbukott.

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/RnNZfQn2o2xpggJQqefCOervMbPIci5mujDPJnvl43kv6Rtxjyh5gHN_JKVzeU-aaGz3pePFgxfoAAtZJZNx8mveVTc-11j98EfuAJVcumUenA=s0-d-e1-ft#https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

A KüKüM azzal próbálta védeni változatos korrupciós vádakba keveredő egykori alkalmazottját, hogy a vele kapcsolatos vizsgálat elvesztette közérdekű adat jellegét, az érveknek a Kúria nem adott helyt. Azért fontos a mai döntés, mert most fontos részletek derülhetnek ki az elmúlt évek egyik legkirívóbb korrupciós botránysorozatával kapcsolatban. A keleti nyitásról lefestett fennkölt képet jelentősen árnyalhatják azok a harsány törvénytelenségek, amelyek Kiss Szilárdhoz kötődnek.

 

Az LMP sajtóközleménye emlékeztet: egyelőre sem a KüKüM, sem Kiss későbbi munkáltatója, a Földművelésügyi Minisztérium nem vállalt felelősséget a sokszínűen korrupt ex-diplomatáért. 

 

Kiss Szilárd a saját weboldalán tagadta az ellene felmerült vádakat.

(Fotó: www.kissszilard.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: LMP Külügyminisztérium Szél Bernadett Kiss Szilárd

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotharc.blog.hu/api/trackback/id/tr8711945045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása